Księga gości

Home
O nas
Oferta
Jak nas znaleźć
Safaga
Miejsca nurkowe
Safari
Aktualnosci
Sylwetki
Nasi buddy
Galeria
Opinie
Nasza księga gości to miejsce gdzie można podzielić się swoimi uwagami, wrażeniami, spostrzeżeniami dotyczącymi zarówno nurkowania z nami jak i ogólnie Egiptu, Safagi i Morza Czerwonego. Zapraszamy do wyrażenia swojej opinii!
Dodaj wpis
Strona:    [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ 11 ] [ 12 ] [ 13 ] [ 14 ] [ 15 ] [ 16 ] [ 17 ] [ 18 ] [ 19 ]
Oberżyświat (*.aster.pl)Sat, 16.10.2010 12:05
Witajcie! Właśnie wróciliśmy z od Marcina z Safagi. To co prawda nie było safari , a tylko zwykłe nurkowanie z jachtu w wybranych miejscach , ale po prostu było super. Tylko szkoda,że już się skończyło. Specjalne podziękowania dla Marcina za wyrozumiałość dla mocno początkującego chmm powiedzmy że "szuwarka" , bo na pewno jeszcze nie nurka. Kłoni się O.
Firefish Gdańsk (*.play-internet.pl)Mon, 11.10.2010 21:45
Nurkowaliśmy z Dive-Top już po raz drugi i tak jak w roku ubiegłym jesteśmy bardzo zadowoleni. Przepiękne miejsca nurkowe, pełen profesjonalizm oraz świetna atmosfera. Gorąco polecamy ! Na pewno przyjedziemy ponownie na nurki stacjonarne. Planujemy również safarii z Dive –Top. Dziękujemy bardzo w imieniu całej ekipy :) Monika i Marek
Robert M (*.adsl.inetia.pl)Sat, 09.10.2010 01:49
Jeśli ktoś nie był jeszcze na organizowanym przez Marcina i jego Dive Top safari nurkowym , to najwyższy czas. Ja wybrałem się na takowe na przełomie czerwca i lipca. Naszym celem było poznanie nurkowisk na St.Johns. Nie przypuszczałem że na Morzu Czerwonym są jeszcze miejsca gdzie przy rafie prócz naszej łodzi nie ma tłumu białych stateczków jak na parkingu przed hiper marketem. Absolutna dzicz ( w dobry znaczeniu tego słowa ) na środku morza , gdzieś w okolicach wód terytorialnych Sudanu. Ale od początku. Wyruszyliśmy piękną i komfortową łodzią z mariny Hadaba (jeszcze jakieś 80 km za Marsa Alam). Pierwszy szok już na wstępie. Po trudach podróży znakomita kolacja już na łodzi. Zapomnijcie o hotelowym żarciu. Kucharz był mistrzem świata od pierwszego po ostatni dzień nurkowań. I nawet jak trochę bardziej bujało i przyszło niektórym wiśieć z głową za burtą , trudno było sobie odmówić jego kulinarnych dzieł. Do tego klimatyzowane kabiny dwuosobowe z łazienką i toaletą. Krótko mówiąc pływający hotel i to dobrej klasy. Na pokładzie ( jednym z czterech) oczywiście sprężarki pracujące na potrzeby nurków właściwie non stop. Cztery nury dziennie potrafią zadowolić najbardziej wybrednych. A oglądać jest co. Przepiękne jaskinie , ciągnące się dziesiątkami metrów. Pęknięcia w ścianach raf przez które nawet na dużej głebokości fantastycznie gra światło. Jeśli ktoś kiedyś pokazywał wam na stacjonarnych nurach Anemon Garden to tak naprawdę nic nie widzieliście. Na St.Johns ciągną się one setkami metrów. Prócz tych sympatycznych rybek widzieliśmy oczywiście większość tego co zobaczyć można w Morzu Czerwonym z mniej sympatycznymi rekinami włącznie. Nie zapomniane wrażenie robi także snurkowanie w lagunie delfinów gdzie tych niesamowitych ssaków widzieliśmy chyba około setki. Nie obyło się oczywiście bez nurkowań nocnych. Jeśli macie ochotę na flamenco z hiszpańską tancerką to wybierzcie się na safari i nocnego nura z Marcinem. Ja byłem zachwycony. I nie tylko ja bo była nas tam dwudziestka i wszyscy mieli to samo zdanie. A i wieczorem w tak fajnym gronie można było i shishę zapalić i drina wypić na pokładzie z barkiem pod bokiem. Jak tylko Marcin będzie organizował wyprawę na Bratnie Wyspy – jadę na pewno. Nie raz pewnie jeszcze wybiorę się do Safagi która jeszcze mi się nie znudziła. Tylko tam można jeszcze ,,łyknąć” prawdziwego arabskiego klimatu. Pozdrawiam Robert
Zibi & Ania K (*.telenergo.pl)Fri, 01.10.2010 13:38
Safari na Brothers'ach z Dive-Topem. Sześć dni czystej przyjemności. Łódź Saman Explorer - cóż można tylko pogratulować wyboru. Czysto, kajuty przestronne, klimatyzowane, łazieneczki czyste i zadbane. Jedzenie, bardzo dobre, smaczne i dużo. Kucharz pichcił nawet fajne ciasta na podwieczorki. Przewodnicy Achmed i Musa na szóstkę. Nurkowanie po prostu wypas. Wystarczy powiedzieć że zobaczyliśmy wszystko co te rafy są w stanie zaoferować. Były więc, rekiny szare, młoty i tzw. foxy z bardzo wydłużoną płetwą ogonową. Były oczywiście żółwie, napoleony mureny itp. drobnica. Dlaczego drobnica? Bo była też manta o rozpientości "skrzydeł" ok. 5m i był też rekin wielorybi który miał co najmniej 6 m długości. Polecam nurkowanie z Dive-Topem, my się nie zawiedliśmy, było super.
Remal (*.146.33.60.nat.umts.dynamic.eranet.pl)Mon, 27.09.2010 18:41
Pozdrowienia dla organizatorów. Odwiedziliśmy tę bazę po raz drugi. Muszę przyznać, że czytając po raz pierwszy opinie o niej myślałem, że piszą je sobie sami ;), postanowiliśmy jednak zaryzykować i ku mojemu zaskoczeniu wszystkie pozytywne opinie okazały się prawdziwe :). Jeszcze raz polecamy nurkowania z tą bazą Remik i Zosia.
Sympatyczna rodzinka ptr.kuch@gmail.com (*.chello.pl)Mon, 30.08.2010 17:00
Po raz kolejny spędziliśmy wspaniałe wakacje z Dive-Top! 14 dni w Egipcie, 12 dni nurkowych, 24 nurkowania. Spędziliśmy wakacje na "maxa" i to z naszymi kochanymi dzieciakami 10-letnim Wojtusiem i 8-letnią Basią, równie zachwyconymi, bo zrobiły swoje pierwsze kursy nurkowe (bubble- maker'a oraz J OWD). Dziękujemy Ebiedowi i Marcinowi (już po raz trzeci) i do zobaczenia za rok Panowie! Brakowało nam jedynie obecności Marcina i wspólnej z nim fajki. Pozdrawiamy Ola+Basia+Wojtuś+Piotrek ze stolycy, ale napływowi :-)
Beata (*.neoplus.adsl.tpnet.pl)Sat, 31.07.2010 23:02
Z wielką przyjemnością wystawiam kolejną pozytywną opinię. Świetna organizacja nurkowań, wygodna, duża łódź, super obsługa i piękne rafy sprawiają, że na pewno zawitamy jeszcze w Dive - Top. Baza na 5+.
MoanaDivers Team (*.neoplus.adsl.tpnet.pl)Tue, 04.05.2010 14:23
Nurkowaliśmy w zeszłym tygodniu, 24.04.2010-01.05.2010. Baza naprawdę w porządku. Super atmosfera i piękne miejsca nurkowe. Jako cały Team dziękujemy Marcinowi i jego wspólnikowi za profesjonalne podejście do całego tematu. Jesteśmy naprawdę pozytywnie nakręceni i to nie będzie nasz napewno jedyny raz w tej bazie. Raz jeszcze dziękuję w swoim jak kolegów imieniu za wszystko. Marek Lublin
ULA & PIOTR (*.bialystok.vectranet.pl)Sat, 03.04.2010 16:39
Kochani !!! Dziękujemy, dziękujemy i jeszcze raz dzięki za... - super nurki w kolejnym roku - świetną atmosferę na łodzi - najlepsiejszą załogę na łodzi - super jedzonko - extra logistykę - super miejsca nurkowe - opiekę (szczególnie dla początkujących niewiast) za wszystko inne można zapłacić kartą... :-)) Za rok lub jeszcze w tym do szybkiego zobaczenia Pozdrawiamy ULA i Piotr
Ptyś (*.uznam.net.pl)Thu, 18.02.2010 00:33
Po reportażu na PLANET :) Panie Marcinie mimo choroby żony poszliśmy (do znajomych)zobaczyć to co zobaczymy na żywo.Jesteśmy pod wrażeniem :) Już wpłaciliśmy pieniążki ;) nie możemy się doczekać tych wrażeń :) Gratuluję Panu pomysłu na życie i biznes :)