Księga gości

Home
O nas
Oferta
Jak nas znaleźć
Safaga
Miejsca nurkowe
Safari
Aktualnosci
Sylwetki
Nasi buddy
Galeria
Opinie
Nasza księga gości to miejsce gdzie można podzielić się swoimi uwagami, wrażeniami, spostrzeżeniami dotyczącymi zarówno nurkowania z nami jak i ogólnie Egiptu, Safagi i Morza Czerwonego. Zapraszamy do wyrażenia swojej opinii!
Dodaj wpis
Strona:    [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ 11 ] [ 12 ] [ 13 ] [ 14 ] [ 15 ] [ 16 ] [ 17 ] [ 18 ] [ 19 ]
Pawel i Magdalena (Białystok) (*.89-161.tel.tkb.net.pl)Tue, 08.04.2008 22:22
Piękne rafy, nie zniszczone,nie za dużo innych łodzi przy miejscach nurkowych, szefostwo Dive Top nie patrzy pod pryzmatem kasy,bardzo elastyczni,kulturę i profesjonalizm pod wodą potrafią wynagrodzić w kolejnych nurkowaniach.Gorąco polecamy. Pozdrowienia dla Ebieda i Hamada.
Darek (*.zgora.dialog.net.pl)Fri, 04.04.2008 16:43
Wróciłem z Safagi już jaki czas temu, ale dopiero teraz mam chwilkę czasu na krótką relację. To był mój 7 wyjazd nurkowy do Egiptu, jak inne równie udany. W hotelu Holiday Inn na recepcji (o 4 rano) wciskają malutkie i stare pokoiki na parterze, za opłatą 21 euro/tydzień (3 euro/dobę) dostajesz super duży i fajny pokój na piętrze. Jedzenie dobre. Byliśmy umówieni na pierwszy dzień nurkowy w bazie Dive Top zaraz po przyjeździe rano. Mało snu i niepokój czy o nas pamiętali (jak to w Egipcie bywa) a tu miłe pozytywne zaskoczenie. Byliśmy umówieni z Ebiedem na 8.15 w recepcji i czekał na nas o 8.10 :) I tak już do końca nurków, jak się umówił na jakąś godzinę to był zawsze 5 minut wcześniej. Tak się złożyło, że byliśmy jedynymi nurkami w tym terminie, czyli master na dwie osoby - full wypas. Pływaliśmy na łodziach centrum nurkowego Nemo. Łodzie ładne, zadbane i dosyć duże a co najważniejsze bez tłoku. Średnio 10 nurków na łodzi bez snurkerów. Tosz to szok. Butle w zapasie na dwa nurki zabierali zawsze. Czyli sprężarki nie hałasowały pomiędzy nurkami i nie przeszkadzały w trawieniu lunchu (w cenie nurów). Na łodzi płaciliśmy tylko za napoje gazowane (5 LE). Cisza i spokój nad i pod wodą. Super! Mogłem bez problemu doskonalić moje skromne umiejętności fotoamatora. Rafy ładne , miejscami trochę zniszczone. Zwierzęta nie dopisały jakoś szczególnie. Ponad normę wybija się ewidentnie rafa Panorama i wrak Salem. Abu Kafan nie zaliczony. Ogólnie jestem zadowolony i wypoczęty. Nie było żadnej wpadki ze strony bazy. Zero stresu. A to wszystko za kilka Euro ;) Pozdrowienia dla Ebieda i Hamady.
Karolina (*.riz.pl)Thu, 28.02.2008 17:54
Witajcie, Miałam przyjemnosc nurkowac z Ebiedem w czasie wyjazdu w Sylwestra. Jak dla mnie 5+. Nie tylko świetna atmosfera, ale super zorganizowanie i ogólnie panujacy relaks. To bylo bardzo potrzebne. Odnosnie bezpieczenstwa. Pierwsza rzecz jak Ebied zrobil jak weszlismy na lodz, wzial mnie (organizatora i instruktora) i pokazal gdzie jest apteczka i tlen, pokazal lodz, przedstawil zaloge. Teraz czekam na nury z Marcinem.... Pozdrawiam
Żabka (*.centertel.pl)Sat, 16.02.2008 18:29
Kochani :) (Habibi) Wyjazd marzeń ! Choć pierwszego dnia spóźniliśmy się na łódź, Ebied załatwił zodiaka i choć cali mokrzy ale szczęśliwi dotarliśmy do łodzi gdzie już wszystko poszło zgodnie z planem. Długo by pisać o wszystkim co nas zachwyciło :) W telegraficznym skrócie: ......Zdjęcia które widzicie na tej stronie to nie bajka! My byliśmy szczęściarzami i udało nam się spotkać żółwia, ogromne mureny no i..... delfina! :) Jupii- chyba jakiś oswojony musiał być bo bawił się z nami prawie pół godziny :)Poza tym na nocnym widzieliśmy ogromną płaszczkę. Zdania są podzielone ale większość (2:1) twierdzi że był to eagle ray :),no i salem express ......-dech zapiera. A jak będziecie szczęściarzami to Ebied przygotowuje niespodzianki:)- ale nic nie mówię bo może sami się przeknacie:) Zazdrośćcie !!! :) Pozdrawiam Żabka P.s. Marcin ma cierpliwość do "trudnych" żeby nie powiedzieć "upierdliwych" klientów więc możecie zasypywać go ogromem pytań przed wyjazdem :) - (chylę czoła Marcinie:) ) a Ebied - swój facet, równy gość! - konkretny na maxa i pomocny we wszystkim. Czuliśmy się jak u siebie w domu :) Edi-Pozdrawiamy Ciebie i Susu :* Ciekawe co powie o wyjeździe Tygrysek? :)
Doris (*.aster.pl)Sat, 26.01.2008 00:51
Obejrzałam wszystko co nowego znalazłam na stronie i mi się bardzo podoba :) Narazie 4 dla twórcy, a on juz wie czemu nie lepiej ;) Pozdrawiam!
Arek z Bydgoszczy (*.neoplus.adsl.tpnet.pl)Mon, 10.12.2007 22:43
Byłem z małżonką w Safadze na poczatku października. Z Dive Topem zszedłem pierwszy raz w życiu pod wodę majac na sobie profesjonalny sprzęt do nurka. Zaliczyłem intro. Było to dla mnie fantastyczne przeżycie. Widok kolorowego i bajkowego świata na długo pozostanie w mojej pamięci. Trudno mi porównać Dive Top do innych baz nurkowych ale wypływając na nurka łodzią w kilka osób + załoga i mijając ZAPCHANE łodzie np. wiozące francuskich nurków człowiek czuje się wyjątkowo dobrze ;) Na łodzi w przerwie między nurkowaniem załoga serwuje bardzo dobry lunch i dowcipkuje jak tylko może :) Cena z tego co się zorientowałem wśród znajomych nurków są wyjatkowo atrakcyjne a i każdy może sie dogadać jak tylko umie (Marcin tylko czeka żeby się potargować). Wieczorem Marcin zaprosił nas na zwiedzanie starej Safagi, było naprawdę niezwykle a i adrenalina dawała nam swe znaki chociaż z minuty na minutę malała bo Egipt to dziwny kraj, w Polsce kojarzony z ekstremizmem i fanatyzmem a na miejscu widzisz ludzką życzliwość i normalne życie. Już zbieramy kasę na kolejny wyjazd. Także latem sie widzimy. Pozdrowienia dla Marcina i Ebiego oraz dla nurków z Wawy i Łodzi. Elo.
Asia (*)Thu, 06.12.2007 22:35
Cóż, sprawa ze mną wygląda tak, że nie nurkuję. Opinia moja niech będzie zatem zachętą dla wszystkich osób towarzyszących. Jeśli ktoś się boi, że na łódce lub w Safadze będzie się nudzić, niechaj obawy swe prędko rozwieje! Urlop mój minął wyjątkowo przyjemnie - sprawnie i zabawnie. Gorąco polecam i sama wracam, jak tylko się da!
Marcin Hajdasz, Dive-Top (*.dive-top.com)Sun, 02.12.2007 21:15
Witam i dziekuje za wszystkie komentarze:) Chcialem napisac kilka slow wyjasnienia w sprawie poprzedniego wpisu. BEZPIECZENSTWO to co na co szczegolnie zwracamy uwage wiec zeby nie bylo zadnych niejasnosci i niedomowien chcialbym opisac wszystkie poruszone kwestie. Telefony ratunkowe (w tym do komory dekompresyjnej w Safadze) znamy my i cala zaloga statku, sposrod wszystkich naszych polskich klientow tylko raz zdarzyla nam sie arabskojezyczna osoba wiec lepiej i przede wszystkim SZYBCIEJ bedzie jesli takowy telefon wykona Egipcjanin (na szczescie do tej pory nie musielismy nigdy korzystac z tych numerow). Zestaw pierwszej pomocy na lodzi jest ZAWSZE i znajduje sie w salonie. Nad bezpieczenstwem klientow na lodzi czuwamy my oraz zaloga. Przedwczoraj np. nasz kient po minucie od rozciecia palca u nogi mial juz zalozony opatrunek:) Jesli chodzi o nitrox to ze wzgledu na to ze prawie nikt z naszych klientow go nie uzywa, nie mamy na lodzi analizatora a jesli juz ktos zamawia to nie ma zadnego problemu zeby przed wyplynieciem sprawdzil stezenie osobiscie w punkcie gdzie go nabijamy. Korzystajac z okazji chcialbym pozdrowic wszystkich naszych tegorocznych, zeszlorocznych i przyszlorocznych klientow:)
Marek (*.pl)Sat, 01.12.2007 19:06
No faktycznie mili i sympatyczni ludzie. MiaŁem przyjemność ich poznać i nurkować z nimi. Zgadzam się z opiniami waszystkich gośi. Ale mam małe uwagi. Mam ndzieje że Marcin sie nie obrazi;)Ale fajnie by było gdyby,przy pierwszej wizycie na łodzi każdy z uczestników mógŁ poznać numer telefonu pod który można dzwonić wrazie ewentualenego wypadku. I muszę zauważyc że po piecio dniowym pobycie na łodzi nie wiedziałem gdzie się znajduje zestaw do pierwszej pomocy i urządzenia do mierzenia nitroxu też nie był. Być może szefowie to wiedzą ale nie zawsze byli razem na łodzi. Może weilu sie ze mną nie zgodzi ale myślę że to ważne.
Doris (*.aster.pl)Sun, 25.11.2007 19:12
Na specjalne życzenie Dive Top chciałam tylko dodać, że Adriatic jedynie współpracuje z Marcinem i Ebiedem, razem organizowali dla nas nurkowania, a łatwiej spotkać C.N.Adriatic w Polsce ;)